3 Ocak 2014 Cuma

2013'ün Son Uçuşu - FPV Skyhunter

Merhabalar,
2013 yılını geride bıraktık ve umarım 2014 hepimiz ve ülkemiz için çok daha güzel günlere vesile olur. 2013 yılının son uçuşunu Hasan Güner ile birlikte geçtiğimiz günlerdeki uçuş alanı arayışlarımız sonucunda keşfettiğimiz Fatih'in üst tarafındaki trafiğe kapalı ve asfalt zeminli eski kurban kesim alanında gerçekleştirdik.
Hasan yeni uçağı Bixler-2 ile güzel uçuşlar yaptı ben de Skyhunter ile FPV uçuşu yaptım. Bu uçuşta GüneyBatı istikametinde uçuş denemesi yaptım. Ancak belli bir mesafeden sonra görüntüde ciddi parazit oluştu. Video verici anteninin yerini değiştirip kumanda sinyalleri ile karışmaması için kanat ucuna almıştım. Bununla alakalı olabileceğini düşünüyorum. Öncelikle sorunu tespit edebilmek için önce standart rubber duck anten ile tekrar deneme yapacağım. İyileşme olmaz ise video tx'in yerini kuyruk tarafına alabilirim.

Uçuş yaptığımız Fatih pistine :) gelince; özellikle yamada ve hakim bir yerde olması FPV açısından güzel. Zeminin asfalt ve pist alanının çok geniş olması avantaj. Ayrıca trafiğe de kapalı. Negatif tarafları ise öğle saatlerinde güneş tam cephede kaldığı için göz alıyor. Ayrıca sol taraftaki binalar patlar modeller için yakın kalıyor. Bir de 50-60 metre sırt tarafında elektrik telleri mevcut. Ancak şimdilik daha uygun bir yer bulana kadar zeminden ötürü uçuşlarımızı burada gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Elektrikli model uçuran arkadaşlar için eldeki en iyi yerlerden birisi bence. Özellikle GB istikametinde FPV mesafe denemeleri yapılabilir. Yerleşim yok ve arazi şekilleri müsait.



Uçuş alanının resimleri :






  
 



1 yorum: