11 Mart 2012 Pazar

WildCat Twin Boom Pusher

Daha önce HobbyRc forumlarında Aerodinami,Tasarım bölümü altında konusunu açtığım Çakma Heron İha projesinde 3 farklı model ile geliştirdiğim arkadan itkili, çift boom'lu iha modelimi daha da geliştirerek farklı bir modele çevirmek istedim. Diğer modeller tabii havadan çekim amaçlı oldukları için daha yavaş uçan ve her ne kadar her bir versiyonda sürüklemeleri azaltılsa da daha hantal modellerdi. Bu sefer daha hızlı uçan, daha aerodinamik, sürüklemesi az ve nispeten hafif, jet model benzeri bir model çıkarmak istedim.



Bobcat (üst resim) adıyla bilinen ve oldukça meşhur olan bir modelden esinlenerek modeli tamamladım. Her ne kadar bu modelde kanat ok açılı ve profil simetrik olsa da ben elimde bulunan daha önce kestiğim 120cm lik clark y kanadı kullandım. Bu da sanırım inişlerde oldukça yavaş yaklaşabilen bir model ortaya çıkardı.

Özellikler:
Kanat açıklığı : 120 cm
Kordo Hattı: 23 cm
Uzunluk : 108 cm
Pil hariç toplam uçuş ağırlığı: 750 gr.
Servo : 4 adet HXT-900 (Eleron, Elevator, Steering)- Rudder yok (Belki daha sonra yaparım)
ESC: Turnigy Plush 30 A
Motor: Turnigy Easymatch 1020 KV
Pervane : 9x6 APC
Pil: Zippy 3S 3000Mah 30c lipo
1450 kv'lık bir motor ve 8x6 apc ile de deneyerek daha fazla hız elde etmek istiyorum ama şu an bile elektrikli bir model için hız konusunda oldukça tatmin edici ve stall sürati de çok düşük abartısız %40 gaz ile düz uçuyor ve % 15-20 ile stall'a çok yakın yavaş uçuş yapabiliyor.

Resimler:










Uçuş videosunu eşim cep tel ile çektiği için çok iyi değil ama şimdilik sanırım idare eder

video:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder