26 Nisan 2012 Perşembe

Yeni FPV Uçağı: Skywalker Sirius


Merhabalar,
Bevrc'den aldığım skywalker sirius uçağım, nova osd ve patch anten geçen hafta elime ulaştı ve hafta sonu uçağı toplayıp montajı yaptım. Uçağın özellikleri ve elektronik donanım şu şekilde:

Kanat Açıklığı: 150cm
Boş ağırlık 700-800 gr.
Full ekipman ağırlığı 1300 gr.
Motor Turnigy 3536 1450 kv
ESC Turnigy Plush 40 A
7x5 Apc pervane
3000 mah 3s lipo veya 2200 mah 4s lipo
Fpv pili olarak 1300 mah 3s lipo
sony 600 tvl kamera
nova rth özellikli osd
1.3 800 mw tx/rx

Resimler:


















İlk sıkıntıyı maiden yaparken yaşadım. CG'yi önerilen pozisyon olan 58-60mm'e ayarlamama rağmen gaz açışla paralel olarak uçakta çok derin bir şekilde burun aşağı alma eğilimi oldu. Bir kaç modifikasyonla motor açısını daha da yukarı doğru vererek bunu biraz azalttım ama yine de gaz açışlarda burun aşağı basma eğilimi oluyor. Ayrıca motor açısını bu kadar arttırmak da sanırım elde edilen itki kuvvetinin bir kısmının heba olmasına sebep olur.
Bunun dışında uçağın kalitesi aynı skywalker gibi (zaten aynı marka) iyi ve kit içinden servo uzatma, y kablo, yeke, pushrod, linkage stopper gibi, yapıştırıcı, velkro bantlar vs. herşey çıkıyor. Kitapçığı yok. Kanatlar iki parça ve içinden 6 mm çapında karbon boru geçiyor. Sonra kanadın altından birer vida ile karbon çubuklara vidalanıyor ve böylece kanatlar yerinden çıkmıyor. Yabancı forumlarda velkro ile destek de eklemişler. Kuyrukta da wingdragon kuyruğu benzeri vidalı sistem var. Kuyruktan gövde içine giden bir karbon boru daha var. Ayrı ve bence güzel bir özelliği oldukça sağlam ve hafif sökülüp takılabilen bir ana iniş takımı mevcut. İç haznesi geniş ama daha geniş olabilirmiş. FPV raptorun ki daha geniş. 
En fazla 7 veya ufak modifikasyonlarla 8 inch pervane takılabilir. Motor açısını yukarı arttırdığım için 8 inch takabildim. 
Uçuşu güzel stabil uçuyor. Az bir gazla rahatça uçabiliyor. Ayrıca süzülüşü de gayet iyi. Ama tabii ki skywalker kadar stabil değil. Sonuçta daha hafif ve daha küçük bir model.

Fpv donanımı ile ilk uçuşu görerek yaptım ama aynı zamanda kayıt da aldım.


1 yorum:

  1. Uzaktan görüntü aktarımı için bilgilendirir misiniz?
    gokhanhaseki@gmail.com

    YanıtlaSil