3 Nisan 2012 Salı

İlk FPV denemesi

3 Nisan 2012 Salı günü, yaklaşık bir ay kadar önce elime geçen ancak fırsat bulup montajını ve denemesini yapamadığım Bevrc.com sitesinden satın aldığım bevrc 1.3 Ghz 800 mw alıcı verici ve sony 600 TVL DWR kameramı ANKA fpv uçağına monte edip deneme amaçlı olarak İnönü Üniversitesi model uçak pistinde önce yer daha sonra da uçuş denemelerini kısmen gerçekleştirdim.




Genel olarak bir sorun olmadı Uçak üzerinde verici pili olarak 1300mah 3s 20c Zippy lipo kullandım. Yer istasyonunda ise yine aynı pil, eşimin dizüstü bilgisayarı (pili daha sağlam  çünkü :D) ve dark capture kartı kullandım. 10 dakikalık deneme süreci sonunda hem alıcı hem de vericiyi besleyen pillerin hücreleri sadece 4.18 den 4.12 ye düşmüştü. Demek ki rahat rahat 1 saatten fazla besleyebilirler.
Emniyetsiz bir durum olmasın diye uçağı gözden kaybedecek kadar uzaklaşmadım hiç. Ancak yine de görüntüde bir sıkıntı olmadı. Uzak mesafe testi de yapacağım araçla. Alıcı verici sinyali beni tatmin etti şimdilik. TV ve capture USB kartı ise çok kullanışlı bir taraftan uçuşu kaydederken diğer taraftan da görüntüyü full ekran veriyor. 10 dk boyunca herhangi bir kilitlenme vs. olmadı.
Negatif olarak ise ;

  1. Laptop ekranı güneş altında neredeyse hiç gözükmüyor, gözlük şart.
  2. Bu yaptığım uçak güçlü ama biraz hantal ve büyük kaldı bence, şöyle Eagle wing tarzı daha hafif ve kıvrak bir uçak olursa sanırım uçuş daha zevkli olacaktır.
  3. OSD olmadan insan bildiği yerde bile kaybolabiliyor. OSD şart.
Video: 

Sonunda ilk FPV denememizi de yapmış olduk. Bundan sonra arkası gelir artık. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.
Saygılar,

Onur BOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder